Start-Up Zone

Guvernul reintroduce posibilitatea pentru firme de a-și plasa angajații în șomaj tehnic decontat de stat

Guvernul urmează să reintroducă posibilitatea pentru firme de a-și plasa angajații în șomaj tehnic decontat de stat, a decis Guvernul, scopul măsurii fiind de a ajuta mediul de afaceri și populația să treacă mai ușor peste efectele unui eventual val cinci al pandemiei, a anunțat  Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii. Măsura ar urma să fie adoptată și să intre în vigoare în circa două săptămâni.

Proiectul este pregătit acum sub coordonarea Ministerului Muncii.

Astăzi, la Guvern, în cadrul unei întâlniri de lucru a cărei temă a fost identificarea de soluții pentru contracararea efectelor unui eventual val cinci al pandemiei, s-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat”, spune Vasilcoiu.

Unele domenii, a căror activitate a fost restricționată prin decizie a statului, au fost afectate mai puternic de pandemie și au apelat într-o măsură mai mare la schema de șomaj tehnic. Printre firmele care au apelat mai mult la această măsură sunt cele din HoReCa.

În anul 2020 au beneficiat de aceste indemnizații 103.988 de persoane, cu suma totală de 922 milioane lei, iar in anul 2021, alte 8.000 de persoane, cu suma totală de 192 milioane lei, conform datelor Guvernului.

Sursa: Profit.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment