Start-Up Zone

Finanțări pentru startup-uri românești prin fonduri de investiții – se înființează Fondul de Fonduri în România, 400 milioane Euro

Startup-urile românești și firmele mici și mijlocii vor putea obține finanțări de capital de risc prin aproximativ 20 de fonduri de investiții, care vor fi alimentate din banii europeni din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un contract importat, de 400 milioane euro, fiind semnat, joi, în acest sens.

Vorbim despre contractul de finanțare pentru implementarea instrumentelor financiare de investiții de capital (equity) finanțate prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență (”PNRR”), semnat joi de Guvern cu Fondul European de Investiții.
 
Potrivit unui comunicat oficial, contractul prevede înființarea Fondului de Fonduri pentru Redresare, investiție finanțată printr-o contribuție de 400 milioane euro din Componenta 9 a PNRR, intitulată ” Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare”.
 
Noul contract reprezintă o continuare a colaborării dintre Guvernul României și Fondul European de Investiții pentru susținerea investițiilor în România. Astfel, 8 fonduri de capital de risc, utilizând în special resurse din fonduri structurale, au fost înființate în ultimii ani.
 
Prin noul contract se anticipează că, în următorii 5 ani, aproximativ 20 de fonduri de investiții vor obține resurse sporite pentru a investi în firme și proiecte de infrastructură românești, inclusiv în domenii precum eficiența energetică sau energia regenerabilă.

Mai multe detalii aici

sursa: finantare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment