Start-Up Zone

Inca o luna pentru programul gROwth de anul acesta – 600 lei pentru fiecare copil

Programul a fost introdus prin OUG 104/2018 , dar nu mulți știu de această facilitate. Practic, prin acest program, părinții pot economisi pentru copii. La fiecare 1.200 de lei depuși anual de părinți în conturile copiilor, statul oferă 600 lei. De asemenea, la sold (exceptând prima) statul mai oferă o dobândă de 3%.

Adică, presupunând că părintele a depus 1.200 lei sau mai mult, la acea sumă se vor mai adăuga cei 3%. Chiar dacă se depune mai puțin, tot se oferă dobânda.

1.200 lei reprezintă de fapt suma minimă anuală pentru a primi acea primă. Dobânda se oferă oricum.

Există o singură condiție: sumele depuse anual nu vor putea depăși un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei al valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent.

Așadar, nu contează dacă suma este virată într-o singură tranșă sau mai multe. Important este ca până la final de an să fie încărcat contul cu cel puțin 1.200 lei pentru acea primă.

Copilul poate accesa banii după ce împlinește 18 ani.

Reluăm calculul făcut deja în iunie: timp de 18 ani (la cei 1.200 lei puși annual) ar înseamna aproape 35.300 lei (folosind dobânda compusă) – luând în considerare că nu se calculează cei 600 lei la sold.

Nu există o condiționare ce ține de o vârstă minimă. Așadar, pentru orice copil sub 18 ani se pot depune banii la Trezorerie.

Află cum se pot depune banii aici

sursa finantare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment