Start-Up Zone

Ministrul Finanțelor: Pregătim un buget pentru 2022 fără a crește taxele. “Cumpără românește!”

Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor, a transmite noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu.

“Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare. Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!”, a spus Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor precizează că a început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare.

În paralel, a început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.

“Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar”, precizează Adrian Câciu.

Acesta a adăugat că va continua politica fiscală de stimulare a economiei, de încurajare a investițiilor, pentru creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”. Guvernul a adoptat vineri a doua rectificarea bugetară din acest an, menținându-se ținta de deficit de 7,13% din PIB. 

sursa: profit.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment