Start-Up Zone

Normele de aplicare pentru compensarea facturilor la energie au fost publicate în Monitorul Oficial. IMM-urile trebuie să depună o cerere ca să aibă facturi mai mici

Normele de aplicare a legislației pentru compensarea facturilor la energie electrică și/sau gaze naturale au fost publicate în Monitorul Oficial, a anunțat ministrul Energiei Virgil Popescu. IMM-urile trebuie să depună o cerere pentru a primit facturi mai mici, iar dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare.

Cererea poate fi descărcată de aici.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare.

Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private, unităţi de învăţământ publice și private, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație:
– 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)
– echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)

Se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%.

Sursa: Economedia.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment