Start-Up Zone

Fond de 600 milioane dolari pentru startup-uri europene, lansat de un investitor în Revolut, MySQL, Betfair

Startup-urile europene de tehnologie, aflate în stadiu incipient de dezvoltare, vor putea obține noi finanțări de capital de risc, printr-un fond de investiții în valoare totală de 600 de milioane de dolari, lansat miercuri de Balderton Capital, un investitor în companii ca Revolut, MySQL, Betfair.

Acesta este cel de-al optulea fond de investiții early-stage lansat de Balderton. Fund VIII își propune să acorde runde de finanțare seed și serie A (de ordinul milioanelor de dolari) unor startup-uri europene care dezvoltă tehnologii în domenii ca:

  • software pentru întreprinderi,
  • tehnologii financiare (fintech),
  • distributed finance (tehnologii blockchain),
  • sănătate (microbiome health).

Investitorii caută antreprenori tech cu ambiții internaționale.

„Lansarea Fund VIII marchează 21 de ani de investiții seed și serie A din partea Balderton. În acest timp, am avut privilegiul imens de a lucra cu mulți fondatori nesupuși, cu ambiții uriașe și sperăm să facem asta din nou. Poate că munca noastră nu s-a schimbat, dar Europa s-a schimbat. Suntem încântați de ecosistemul înfloritor pe care îl găsim în jurul nostru, cu mai mult talent, mai mult capital și mai multă ambiție decât oricând în istoria noastră” – a spus Suranga Chandratillake, partener general în Balderton Capital.

Tot anul acesta, în iunie, firma de investiții londoneză a lansat  Balderton Growth I, un fond în valoare totală de 680 de milioane de dolari pentru companii de tehnologie în stadiu avansat de creștere.

Balderton Capital a fost fondat în anul 2000, la Londra, ca divizie pe Europa a fondului de investiții american Benchmark Capital. Din 2007, firma de investiții europeană a devenit independentă și a adoptat numele de Balderton Capital.

De-a lungul timpului, Balderton Capital s-a remarcat ca investitor vizionar în startup-uri early-stage, care aveau să se impună ca mari companii în domeniile lor:

  • Revolut – fintech britanic ajuns la o valoare de 33 de miliarde de dolari, care funcționează și în România.  
  • MySQL AB – compania suedeză care a lansat sistemul de management al bazelor de date relaționale MySQL, tehnologie folosită pe scară largă la ora actuală.
  • Comply Advantage – startup IT britanic, de prevenire a fraudelor financiare, care are circa 100 de angajați la Cluj-Napoca.
  • Betfair – platformă online de pariuri.
     

Balderton Capital poate fi contactată de către antreprenori printr-un formular de contact, AICI.

sursa: startupcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment