Start-Up Zone

Sprijin AFIR de 15.000 EURO/fermă – Ultimele zile pentru depunerea cererilor!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în continuare cererile de finanțare pentru submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Prin această submăsură, micii fermieri pot să obțină finanțări nerambursabile în valoare de 15.000 euro, prin care să își dezvolte fermele.

Termenul limită la care AFIR va închide această sesiune de depunere a cererilor de finanțare este 26 noiembrie, ora 16:00. Submăsura 6.3 are un buget total de 87 de milioane de euro și este deschisă încă din 27 august 2021.

Până la această dată, au fost depuse 5.428 de proiecte, în valoare totală de 81.420.000 euro, astfel că până la îndeplinirea plafonului de 150% setat de AFIR mai pot fi depuse proiecte în valoare totală de aproape 50 de milioane de euro.

Este important de precizat că, fiind în ultima etapă de depunere, pragul de calitate pe care trebuie să îl îndeplinească fermierii care vor să depună proiectele în această etapă este unul foarte scăzut, de numai 15 puncte.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • să fie înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

sursa: agro-tv.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment