Start-Up Zone

Finanțare de până la 500.000 de dolari în cadrul Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale

Biroul de Diplomație Publică al Ambasadei SUA a transmis faptul că se pot trimite propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) Ediția 2022.

Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale sprijină conservarea, an de an, a obiectivelor de genul: clădiri istorice și situri arheologice, obiecte si colecții culturale/de patrimoniu, obiecte arheologice si etnografice, pictură, sculpturi, manuscrise, muzica tradițională, meștesuguri etc.

Procesul de aplicare presupune două runde:

  • În prima rundă, Ambasada va colecta idei de proiecte sub formă de note conceptuale, până joi, 9 decembrie 2021
  • În cea de-a doua rundă, Ambasada va invita solicitanții cu idei promițătoare să depună cereri de proiecte complete, până la 7 aprilie 2022

Prima etapa de înscriere pentru AFCP 2022 consta in crearea si trimiterea unei așa-numite note de concept in format Word.

Programul de granturi AFCP 2022 este deschis ambasadelor din țări pe baza clasamentului lor în Indicele de dezvoltare umană al ONU 2020. Pot implementa proiectele entități necomerciale reputate și responsabile care pot demonstra că au capacitatea necesară de a gestiona proiecte de conservare a patrimoniului cultural, precum și organizațiile neguvernamentale, muzee, instituții de învățământ, ministere ale culturii sau instituții și organizații similare.

Granturile vor varia între 10.000 și 500.000 de dolari.

Sursa: Ministerul Culturii

Redactia START UP ZONE

Add comment