Start-Up Zone

Măsura 2: Ce se mai întâmplă cu plata ajutoarelor de stat

Plata granturilor de capital de lucru către firme, prin Măsura 2 a schemei de ajutoare de stat COVID-19, bate pasul pe loc, din cauza lipsei bugetului de fonduri europene disponibil, iar acum Ministerul fondurilor UE (MIPE) a transmis o explicație privind această situație.

În prezent, 2966 de firme românești admise în lista de așteptare la Măsura 2 așteaptă de luni întregi să-și primească granturile de capital de lucru de câte 2.000-150.000 de euro, promise de guvern, din bani europeni și de la bugetul statului.  Pentru acești solicitanți e nevoie de 570 de milioane de lei (circa 118 milioane de euro la cursul folosit în program), dar în lipsa bugetului de fonduri europene Ministerul Economiei nu a mai coborât cu plățile sub numărul RUE 18.850, în lista de aplicanți.

În campania electorală de anul trecut, guvernanții le-au promis oamenilor bani, fără să fie disponibil un buget de fonduri europene pentru aceste plăți. Ulterior, statul s-a îndreptat către facilitatea europeană React EU pentru a asigura plățile.

MIPE a declarat că „în data de 22 septembrie 2021”, Comisia Europeană a aprobat oficial modificarea Programului Operațional Competitivitate pentru sumele necesare Măsurii 2 și Măsurii 4.1.1. Investiții în activități productive”. 

Și atunci, de ce nu pornesc plățile în forță la Măsura 2, de la numărul RUE 16.851 în jos?

Afla mai multe detalii aici

sursa: finantare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment