Start-Up Zone

Mega Image lansează Mega Proiecte de Azi pentru Mâine, competiția națională care va susține proiecte pentru comunități prin fonduri totale de 100.000 euro

Mega Image lansează prima ediție a programului Mega Proiecte de Azi pentru Mâine, un program de susținere a proiectelor care pot aduce schimbări în comunitățile locale, prin găsirea și implementarea celor mai bune soluții pentru reducerea consumului de plastic și a risipei alimentare.

Scopul inițiativei este de a încuraja și sprijini organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care pot dezvolta și implementa proiecte pentru comunitate privind reducerea risipei alimentare și a consumului de plastic. În competiție se pot înscrie organizații si instituții care respectă toate criteriile de eligibilitate ale competiției și pot aduce schimbări importante în viața comunităților din care fac parte.

Temele competiției

Temele competiției sunt domenii în care Mega Image se implică activ în fiecare an, parte din strategia de sustenabilitate. Astfel, de peste 10 ani, Mega Image donează alimente zilnic către beneficiarii ONG-urilor partenere, dar și către cantine sociale, comunități în nevoie, asociații și adăposturi pentru animale, ajungând la donații de peste 500 tone de alimente în 2020.

Pe tema reducerii consumului de plastic, Mega Image a adoptat continuu soluții pentru utilizarea plasticului cu măsură: toate pungile de cumpărături din plastic au fost înlocuite cu alternative realizate din material compostabil și biodegradabil, oferirea de alternative reutilizabile (săculeții din bumbac si nylon la raionul de fructe și legume, sacoșele de cumpărături Mega Chic), reducerea cantității de plastic (renunțarea la fereastra din plastic la pungile de panificație, renunțarea la folia stretch pentru rasteluri), colectarea sticlelor PET și a dozelor de aluminiu în 13 magazine din București, înlocuirea tacâmurilor din plastic cu alternative sustenabile din lemn etc.

Cele mai apreciate 5 proiecte înscrise în competiție vor primi câte o sponsorizare de până la 20.000 de euro, valoarea totală a fondurilor oferite de programul Mega Proiecte de Azi pentru Mâine fiind de 100.000 euro.

Competiția se va desfășura în perioada 1 noiembrie – 13 decembrie 2021, pe etape, astfel:

  • Etapa I: 1 – 28 noiembrie: înscrierea proiectelor în competiție
  • Etapa II: 29 noiembrie – 6 decembrie: verificarea eligibilității și jurizarea proiectelor înscrise. Selectare 15 proiecte finaliste care merg în etapele finale
  • Etapa III: 7 – 12 decembrie: votul public al proiectelor finaliste (10% din punctajul final)
  • Etapa IV: 9 – 10 decembrie: susținerea proiectelor finaliste în fața juriului
  • Etapa VI: 13 decembrie: anunțarea câștigătorilor (5 proiecte finaliste a câte maximum 20.000 euro)

Înscrierile propunerilor de proiect se fac online pe www.mega-proiecte-comunitate.ro până pe 28 noiembrie. O organizație sau instituție poate participa la competiție cu un singur proiect.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe website-ul dedicat.

În final, pe 13 decembrie, Mega Image va anunța proiectele câștigătoare ale competiției Mega Proiecte de Azi pentru Maine, ediția 2021.

Website

sursa: finantare.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment