Start-Up Zone

MUNICIPIUL CONSTANŢA VA AVEA ÎN URMĂTORUL AN 18 STAŢII DE REÎNCĂRCARE A VEHICULELOR ELECTRICE

Optsprezece staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate în diferite zone din municipiul Constanţa, printr-un proiect în valoare de peste 4 milioane de lei, a informat primarul Vergil Chiţac.

Investiţia, ce va fi realizată până în toamna anului viitor, vine în completarea achiziţionării, de către municipalitate, a unei flote formată din 41 de autobuze electrice.

„În următoarele 12 luni Constanţa va dispune de 18 staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Este un proiect de infrastructură care ne ajută să combatem poluarea şi să transformăm Constanţa într-un oraş mai prietenos cu mediul. Această măsură vine în completarea achiziţionării a unei flote de 41 de autobuze electrice şi a 125 de staţii de autobuz moderne care vor transforma Constanţa într-un oraş civilizat, cu aer mai curat”, a spus primarul Constanţei, Vergil Chiţac, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, administraţia locală a fost anunţată că la începutul lunii noiembrie va semna contractul de finanţare, cu bani asiguraţi de Administraţia Fondului pentru Mediu, valoarea totală a proiectului fiind de 4,4 milioane de lei cu TVA, dintre care aproape 1 milion de lei va reprezenta contribuţia Primăriei Constanţa.

Este vorba de 18 staţii, fiecare cu câte două puncte de reîncărcare (unul de curent continuu cu o putere de 50 kW şi unul de curent alternativ cu o putere de 22 kW). Staţiile de reîncărcare vor fi amplasate în diverse zone ale oraşului, printre care portul turistic Tomis, în parcarea publică de la poarta principală de acces în portul maritim, în parcarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, precum şi cea din apropierea Tribunalului Constanţa.

„Prin aceşti paşi şi prin cei ce vor urma ne dorim să încurajăm folosirea unor mijloace de transport eficiente şi prietenoase cu mediul şi să turnăm fundaţia unui oraş cu adevărat verde, din toate punctele de vedere”, a mai spus Vergil Chiţac.

sursa: AGERPRES

Redactia START UP ZONE

Add comment