Start-Up Zone

Măsura 1, ediția 2021: Luni s-a deschis etapa I a înscrierilor la microgranturile de 2.000 de EURO

Persoanele fizice autorizate (PFA), societățile cu răspundere limitată (SRL), întreprinderile individuale, cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți își pot crea profil de utilizator pe portalul de granturi IMM, în etapa înscrierilor pentru Microgranturi de câte 2.000 de euro, care a început luni, 18 octombrie 2021.

Reamintim că la Măsura 1 – microgranturi de capital de lucru, din cadrul Schemei de ajutoare de stat COVD-19 pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) și alți beneficiari, înscrierile se fac în două etape:

  • Etapa 1 de creare profil, user și parolă, unde aplicanții vor înregistra, pe portalul de granturi IMM, cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât și datele IMM/PFA/ONG/CMI/II/IF/profesie liberală. Se vor putea înregistra și ceilalți aplicanți elibili care nu aveau cont pe platforma electronică. Aeasta este etapa care începe luni, 18 octombrie 2021.
  • Etapa 2 de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii 1- Microgranturi în care aplicanții, cu profilul, user, și parola generate în prima etapă, vor completa și transmite formularul de înscriere. Această etapă  este programată să înceapă lunea viitoare, 25 octombrie 2021, de la ora 10.00, pentru o perioadă de 30 zile calendaristice (până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului).

„Aplicanții care sunt deja înscriși în platforma informatică  vor putea utiliza aceste conturi în noua sesiune cu obligativitatea de a regenera, semna și reîncarca declarațiile și documentele actualizate” – a precizat luni Ministerul Economiei.

Diana Spătaru

Add comment