Start-Up Zone

Cursuri de competențe antreprenoriale şi educaţie financiară în şcoli

Săptămâna trecută a fost înaintat la Senat un proiect de lege pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011  care prevede  la cursurile de competențe antreprenoriale să fie inclusă şi  educaţia financiară.

  1. La articolul 68 alineatul (1), litera f) va avea următorul cuprins: „f) competențe antreprenoriale și financiare;”
  2. La articolul 344 alineatul (1) litera c), punctul (iv) va avea următorul cuprins: „(iv) programe de educație antreprenorială și financiară;”

Potrivit expunerii de motive, inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu.

Proiectul a fost adoptată de Cameră şi va trebui adoptat și de senatori apoi promulgat de președintele țării şi publicat în Monitor pentru a se putea aplica.

sursa: legestart.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment