Start-Up Zone

Wizz Air nu mai acceptă pasageri care călătoresc cu buletinul pe rutele spre Marea Britanie din 1 octombrie

Wizz Air anunță pasagerii că Marea Britanie nu va mai accepta acte de identitate emise în țările din Uniunea Europeană începând cu 1 octombrie 2021. Compania spune că nu va accepta pasageri care vor să călătorească doar cu cărți de identitate.

Wizz Air nu mai acceptă pasageri care călătoresc cu buletinul pe rutele spre Marea Britanie din 1 octombrie


Pasagerii ce călătoresc către Regatul Unit trebuie să prezinte un pașaport pentru a intra în țară începând cu luna octombrie. Până în 2025, singurii pasageri exceptați de la regulă sunt cetățenii UE care au permis de reședință termporară sau statutu de rezident permanent în Marea Britanie.

Pasagerii care prezintă o carte de identitate la intrarea în țară vor fi refuzați la graniță și vor fi considerați „pasageri inadmisibili” (INAD – pasageri cărora le este interzisă intrarea).

Wizz Air nu va accepta la bordul avioanelor sale pasageri care vor să intre în Regatul Unit cu o carte de identitate. Compania aeriană își sfătuiește pasagerii să pregătească pașapoarte valide în cursul acestei luni. De asemenea, Wizz Air încurajează pasagerii să verifice constant sursele oficiale pentru a găsi informații suplimentare și pentru a confirma îndeplinirea tuturor condițiilor de călătorie sau schimbările de ultim moment.

sursa: economica.net

Redactia START UP ZONE

Add comment