Start-Up Zone

LISTA organizațiilor care vor împărți granturile de câte 40.000-200.000 Euro pentru afaceri sociale la sate

Au fost selectate organizațiile care vor împărți granturi cu valori maxime de câte 40.000-200.000 unor antreprenori rurali care vor înființa societăți agricole și alte forme de întreprinderi sociale la sate.

Vorbim despre linia de finanțare „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”, din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

În urma unui apel de proiecte, care a avut loc în perioada 25 septembrie – 15 decembrie 2020, au fost selectate în cele din urmă 11 proiecte derulate de organizații neguvernamentale, firme și o universitate.

Cele 11 proiecte mari au o valoare totală de circa 30 de milioane de euro, fonduri nerambursabile (de la UE și de la bugetul de stat).

Cu acești bani, organizațiile vor recruta așa-numitul grup-țintă, adică persoane fizice care vor deschide mici întreprinderi sociale în mediul rural. În urma unui proces de selecție, derulat de organizațiile care derulează proiectele mari, vor fi acordate granturi cu valori maxime între 40.000 și 200.000 de euro viitorilor antreprenori sociali.

Până atunci, oamenii vor trebui să realizeze și să aplice planuri de afaceri.

Joi, 2 septembrie 2021, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista organizațiilor care vor derula proiectele mari prin care se vor împărți granturile de maximum 200.000 de euro fiecare în 33 de județe.

Lista cuprinde numele organizațiilor – administrator de grant, titlurile proiectelor mari în care vor fi rectrutați viitorii antreprenori, adresele organizațiilor și bugetul pe fiecare proiect. Circa 70% din bugetul eligibil ar trebui să fie distribuit viitorilor antreoprneori sociali de la sate, ca granturi.

Mai multe detalii aici

Redactia START UP ZONE

Add comment