Start-Up Zone

Telemunca și bonusurile sunt cele mai căutate beneficii de către managerii români

Aproape 68% dintre managerii români au vrut un program de lucru flexibil în 2020, în timp ce peste 46% au solicitat asigurare și servicii medicale gratuite, potrivit unui sondaj EXEC-EDU, jucător pe piața autohtonă de training și consultanță.

Printre cele mai căutate beneficii de către managerii români se află și bonusurile financiare, cu un procent de 38,5%. Pe ultimele locuri în clasamentul acestora sunt: accesul la cursuri și coaching (aproximativ 28%), vacanța și zilele libere (peste 26%) și mașina de serviciu (21,5%).  

Potrivit sondajului, peste 63% dintre respondenți afirmă că pachetul de beneficii oferit de companii a rămas neschimbat în 2020, anul pandemiei COVID-19, pentru 20% dintre acestea s-a redus, în timp ce pentru aproximativ 17% din companii beneficiile s-au majorat.

Managerii consideră în proporție de 76,3% că pachetul de beneficii pentru top management a fost corelat cu performanțele financiare ale companiei.

Alte rezultate ale sondajului:

  • În 2021, principalele beneficii solicitate de manageri sunt: cursurile nișate de specializare (58,5%), coaching și wellbeing (puțin peste 49%), urmarea cursurilor unui MBA (15,4%).
  • Aproape 77% dintre respondenți preferă cursuri externalizate, susținute de companii specializate de training șii 44,6% optează pentru cursuri in-house.

„Pandemia a schimbat preferințele managerilor români privind beneficiile extra salariale. Cum era de așteptat, au devenit importante asigurările medicale, dar și programul de lucru flexibil, care nu mai este o excepție, ci un standard pe piața muncii, reglementat legal.  Mulți absolvenți ne-au declarat că anul 2020 le-a arătat cât pot fi de productivi în telemuncă, beneficiind în același timp de alte avantaje, precum posibilitatea de a lucra fără întreruperi atunci când aveau nevoie, confortul de a lucra de acasă, supravegherea copiilor […]”, a declarat Oana Scarlat, director general (CEO) EXEC-EDU.

La sondaj au participat manageri și reprezentanți ai departamentelor de resurse umane din industrii precum IT, petrol și gaze, jocuri de noroc, educație, transporturi sau banking.

Peste 60% dintre respondenți lucrează în companii cu cifre de afaceri de peste 10 milioane de euro și 18,5% în companii cu cifre de afaceri între 5 și 10 milioane de euro.

Diana Spătaru

Add comment