Start-Up Zone

Cristian Ghinea: Fondurile europene 2021-2027 intră în linie dreaptă. Vreau să dăm banii pe rezultate, nu pe hârtii

Fondurile europene 2021-2027 intră în linie dreaptă, a anunțat, marți, Cristian Ghinea. Într-o postare pe Facebook, Ministrul Proiectelor Europene a subliniat că insistă „să folosim costurile simplificate” și vrea „să dăm banii pe rezultate, nu pe hârtii”.

„Astăzi am discutat la Minister cu peste 60 de reprezentanți ai societății civile despre primul program care va fi trimis la Bruxelles, în septembrie. Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 (POIDS) va fi, în următorii ani, nucleul măsurilor integrate care contribuie direct la reducerea sărăciei și principalul sprijin al grupurilor vulnerabile pentru a depăși riscul excluziunii sociale. Este gândit așa încât să aibă impact real pentru oamenii cărora le este adresat, cei mai vulnerabili”, a scris Cristian Ghinea.

Ministrul a continuat spunând că pentru asta, este necesar să se evite greșelile din vechiul program, POSDRU.

„Programul, pe care îl finalizăm în perioada următoare, va fi exact ceea ce trebuie: are această abordare integrată, care permite finanțarea din mai multe fonduri, pentru ca intervențiile să ajungă exact la cei care au nevoie. În plus, insist să folosim costurile simplificate. Vreau să dăm banii pe rezultate, nu pe hârtii”, a mai anunțat Ghinea.

Acesta a asigurat că se vor găsi „cele mai bune soluţii”.

„POIDS are o alocare consistentă, de 3,6 miliarde euro, este în stadiu avansat de elaborare, iar versiunea revizuită va fi transmisă la Bruxelles în septembrie”, a conchis ministrul Proiectelor Europene.

Diana Spătaru

Add comment