Start-Up Zone

Fonduri europene PNRR pentru firme: digitalizare IMM, securitate IT, capital de risc

Firmele din România vor putea accesa investiții de capital de risc, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care va debloca o serie de instrumente financiare odată cu aprobarea documentului la nivelul UE, în octombrie, a anunțat, vineri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

La o discuție cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze din România, Ghinea a menționat că , tot prin PNRR, IMM-urile vor putea accesa fonduri nerambursabile și pentru digitalizare, precum și pentru dezvoltarea de tehnologii IT avansate.

„În ceea ce privește investițiile, avem instrumente financiare de implementat cu Banca Europeană de Investiții și FEI în valoare de 1,25 miliarde de euro, care vor fi deblocate odată cu aprobarea, în toamnă, a PNRR și cu sprijinul băncilor locale. Știu că în comunitatea de afaceri franceză aveți bănci și sper ca băncile franceze din România să fie selectate. (…) PNRR va fi aprobat în luna septembrie de către Comisia Europeană. În octombrie sunt prevăzute două ECOFIN-uri, unde se va aproba planul României. Imediat după aceea va intra în țară finanțarea de 1,9 miliarde de euro, aferentă părții de granturi. Saga PNRR se termină în octombrie” – a spus Cristian Ghinea.

Mai multe detalii aici

Redactia START UP ZONE

Add comment