Start-Up Zone

Primele fonduri europene care pot fi accesate de fermieri în acest an. Sesiunea se lansează pe 29 iulie

Primele submăsuri pe fonduri europene din acest an dedicate fermierilor. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță deschiderea primelor sesiuni de depunere în acest an a cererilor pentru finanțare europeană nerambursabilă. Acestea se adresează producătorilor agricoli care își asigură terenurile sau animalele și celor care doresc să își înființeze grupuri de producători.

Fermierii vor putea depune începând cu sfârșitul lunii iulie cererile de finanțare pentru submăsura 17.1 și va fi lansată sesiunea de depunere de proiecte pentru submăsura 9.1. Aceste submăsuri se derulează în acest an în condiții cu cele similare din anii trecuți, făcând parte din ”setul” de finanțări alocate României pentru perioada de tranziție la noua Politică Agricolă Comună.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat, joi – 22 iulie, lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 – ”Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” și de depunere a proiectelor pentru submăsura 9.1 – ”Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

Pentru submăsura 17.1 – ”Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”, sesiunea de depunere a cererilor de finanțare se va desfășura în intervalul 28 iulie, ora 09.00 – 31 octombrie 2021, ora 16.00.

Alocarea financiară aferentă acestei submăsuri este de 31.200.000 euro, sprijinul public nerambursabil fiind de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de fermier.

Totodată, sesiunea aferentă submăsurii 9.1 – ”Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, se va desfășura în intervalul 29 iulie, ora 9.00 – 29 octombrie, ora 16.00.

Alocarea financiară pentru această sesiune de depunere proiecte este de 6.769.295 euro.

Pentru a accesa Ghidurile Solicitantului aferente celor două submăsuri puteți accesa paginile de internet www.madr.ro și www.afir.info, se mai arată în informarea MADR.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

sursa: agrointel.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment