Start-Up Zone

Profi lansează Proaspete de la noi, un program pentru fructe și legume care provin de la fermieri români

Profi a lansat Proaspete de la noi, un nou program pentru fructe și legume care provin de la fermieri români. Prin acest parteneriat, fermierii vor putea livra produsele direct către clienții retailerului.

Fermierii încadrați în program află din timp care sunt preferințele clienților, caracteristicile legumelor și fructelor pe care aceștia le caută. Aceștia beneficiază de îndrumare și asistență din partea inginerilor horticultori Profi.

Pentru a putea face parte din program, există anumite etape pe care fermierii ar trebui să le parcurgă:

  • Înainte de a intra în program, aceștia sunt evaluați de experți ai retailerului, se face un audit care garantează că au capacitatea de producție și pot controla calitatea producției
  • Fermierii au parte de monitorizare în timpul producției și de consultanță
  • Fermierii și reprezentanții Profi discută care vor fi condițiile de transport ale legumelor și fructelor astfel încât să nu existe probleme la calitate
  • Pe parcurs producției sunt realizate analize la fructele și legumele din program
  • În cazul în care un producător nu a respectat calitatea și cantitatea pe care ar trebui să o livreze retailerului, acesta este descalificat și nu va mai putea participa în proiectul Proaspete de la noi.

Până în prezent sunt 90 de producători în program, reprezentanții Profi spunând că vor să depășească numărul la 200 de fermieri în câțiva ani. În proiect există în acest moment 38 de produse.

„Partenerii primesc anumite comenzi din partea Profi și au garanția că acea cantitate pe care ei o produc noi o cumpărăm. Prin programul Proaspete de la noi acoperim aproximativ 50% din necesar. Cumpărăm 100% pe perioada de sezon produse din România: 50% prin program și 50% prin alți furnizori români”, a spus Călin Costinaș, directorul general adjunct al Profi.

Redactia START UP ZONE

Add comment