Start-Up Zone

BCE a făcut primul pas către un euro digital

Banca Centrală Europeană (BCE) a făcut miercuri primul pas spre lansarea unei versiuni digitale a monedei euro, pe fondul unei unei cereri crescute pentru mijloace electronice de plată şi al unui boom al criptomonedelor, transmite Reuters.

„Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis astăzi să lanseze faza investigativă a proiectului euro digital”, a informat BCE într-un comunicat de presă. „Această fază investigativă va dura 24 de luni şi este destinată să răspundă la o serie de aspecte cheie precum designul şi distribuţia”, a mai informat BCE, adăugând că o decizie fermă cu privire la lansarea unui euro digital va fi luată la finalul acestei faze exploratorii, scrie Agerpres.

Instituţia de la Frankfurt a precizat că designul viitoarei monede digitale va fi bazat pe preferinţele utilizatorilor precum şi pe opiniile exprimate de comercianţi şi intermediari. Faza exploratorie va scoate de asemenea la lumină modificările legislative care ar putea fi necesare şi care vor fi discutate şi decise împreună cu co-legiuitorii europeni.

Principalul obiectiv al iniţiativei este evitarea situaţiei în care plăţile digitale vor fi lăsate în sarcina sectorului privat, în special dacă utilizarea numerarului va scădea semnificativ, cum s-a întâmplat în Suedia.ADVERTISING

„Munca noastră este destinată să asigure că cetăţenii şi firmele din era digitală vor continua să aibă acces la cea mai sigură formă de bani, cei emişi de o bancă centrală”, a declarat preşedintele BCE, Christine Lagarde

sursa: economica.net

Redactia START UP ZONE

Add comment