Firma poloneză de investiții OTB Ventures, care a finanțat și startup-ul românesc FintechOS, a lansat, marți, un nou fond, de 60 de milioane de dolari, cu susținerea Uniunii Europene.
OTB Growth Fund I beneficiază de 30 de miliane de dolari prin programul UE ESCALAR (European Scale-up Action for Risk), susținut de Comisia Eurpeană și Fondul European de Investiții (FEI).
Fondul de investiții va fi utilizat pentru finanțări suplimentare acordate startup-urilor aflate deja în portofoliul OTB Ventures.
Separat, firma de investiții anunță că va investi în noi startup-uri din regiunea Europei Centrale și de Est, pentru a-și completa portofoliul cu 15 companii de tehnologie până la jumătatea anului 2022. În mod normal, investițiile inițiale ale OTB Ventures sunt în zona 1-5 milioane de dolari.
Firma poloneză de investiții susține companii care dezvoltă tehnologii revoluționare în domenii ca: securitate cibernetică, fintech, automatizări și roboți, precum și explorare spațială.
În decembrie 2019, OTB Ventures a condus, alături de Earlybird Venture Capital, o rundă de investiții de 14 milioane de dolari în startup-ul românesc de tehnologii financiare FintechOS. De asemenea, în aprilie 2021, polonezii au participat la o nouă rundă de finanțare, de 60 de milioane de dolari, în startup-ul românesc, condusă de Draper Esprit.
Lansat în anul 2017, la București, de Teodor Blidăruș și Srgiu Neguț, FintechOS dezvoltă tehnologii care permit băncilor și companiilor de asigurări tradiționale să țină pasul cu așteptările în continuă schimbare ale clienților, și, în același timp, cu viteza, agilitatea și flexibilitatea fintech-urilor.
Cu ajutorul tehnologiei și expertizei FintechOS băncile și companiile de asigurări pot lansa cu o viteză fără precedent – în săptămâni, în loc de luni sau ani – produse și servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date. Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienții în procesul lor de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma integrându-se cu ușurință cu tehnologiile din infrastructura existentă.
Add comment