Start-Up Zone

“Din grijă pentru copii”. Program naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei

În Monitorul Oficial nr. 619/2021 a fost publicată Decizia nr. 365/2021 pentru elaborarea Programului naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID – 19 – “Din grijă pentru copii”.

În momentul de faţă a fost înfiinţat Comitetul pentru elaborarea Programului naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei.

Comitetul are ca obiectiv elaborarea Programului naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID – 19 – “Din grijă pentru copii”, în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru copii, ca urmare a efectelor generate de pandemia de COVID – 19 asupra copiilor în plan psihoemoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţă domestică.

Comitetul identifică direcţiile strategice de acţiune, prioritizează nevoile şi identifică resursele financiare, de asemenea stabileşte mecanismele de monitorizare şi responsabilii cu monitorizarea din partea Comitetului, în vederea analizării progresului în implementarea programului.

Comitetul este condus de consilierul de stat cu atribuţii în domeniu, din cadrul Cancelariei Prim – ministrului, în calitate de preşedinte.

Comitetul se reuneşte, de regulă, în şedinţe ordinare, de două ori pe lună sau, ori de câte ori este necesar, în şedinţe extraordinare, la convocarea preşedintelui, prin grija Secretariatului tehnic.

sursa: lexcafe.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment