Start-Up Zone

Zilele libere spontane pentru angajați, un nou trend în piața muncii

Peste tot în lume, companiile acordă zile libere spontane pentru angajații care epuizați de munca excesivă în timpul pandemiei. Tot mai mulți angajatori încep să fie conștienți de starea de sănătate a angajaților săi. 

Liderii unei companii din Georgia, SUA au trimis constant sondaje anagajaților săi pentru a vedea cum poate fi îmbunătățită starea de bine a acestora. Angajatorul a ales două vineri – una în aprilie și una în iulie – ca zile libere suplimentare pentru întregul personal.

Același exemplu a fost urmat de mai multe companii care au acordat zile libere angajaților, în plus față de cele deja existente. În luna aprilie, LinkedIn le-a făcut o surpriză angajaților și le-a oferit o săptămână de concediu, între 5-12 aprilie pentru a combate riscul ca aceștia să intre burnout. Acesta cadou s-a aplicat pentru aproximativ 15.900 de angajați.

Oamenii lucrau mai multe ore pe zi, nu își luau timpul necesar pentru concediu și se străduiau doar să-și facă treaba pentru ca zilele să treacă și atât. Aveam o organizație de succes, productivă, dar știam totodată că mulți din angajații noștri se află în burnout.

Lisa Finnegan, vicepreședintele HR pe tot grupul LinkedIn

Compania a început o campanie a ceea ce Finnegan numește „momente de surpriză și încântare”. Din când în când, îi surprindeau pe angajați cu o zi de vineri liberă sau cu o zi fără întâlniri și fără ședințe, scrie BBC.

Și Google le-a oferit angajaților săi două concedii plătite improvizate. Și în noiembrie 2020, Ryan Wuerch, CEO al aplicației de rambursare Dosh, a început să acorde angajaților weekenduri lungi improvizate.

Redactia START UP ZONE

Add comment