Start-Up Zone

Un nou apel de proiecte culturale

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează cel de-al doilea apel din 2021 pentru oferte culturale care pot primi finanțare nerambursabilă din bugetul local. Apelul 2/2021 Cultură, care finanțează proiecte strategice și evenimente de anvergură în domeniul cultural, are un buget de 2 milioane lei.

Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură, cu excepția celor din subordinea Primăriei Municipiului Timișoara.

Valoarea maximă a finanțării nerambursabile pe care o pot solicita aplicanții este de 400.000 lei.

De asemenea, aplicanții vor contribui cu o cofinanțare într-un procent variabil între 10% și 30% din valoarea totală a bugetului. Aceștia pot depune maximum două oferte culturale și pot primi finanțare pentru cel mult una dintre ele.

Aplicațiile se transmit online, pe site-ul Centrului de Proiecte Timișoara (hyperlink: https://beta.primariatm.ro/apel-2-2021-cultura), unde se găsesc și toate informațiile și documentele necesare. Termenul limită pentru înscriere este 30 iulie.

„Prin proiecte strategice ne referim la proiecte inițiate de echipe și organizații cu experiență dovedită în succesul respectivei intervenții culturale, proiecte care au nevoie de susținere financiară pentru a menține rezultatele și pentru a le amplifica ecourile pozitive. De asemenea, evenimentele de anvergură pe care le vom avea în vedere sunt acele evenimente emblematice pentru oraș, care își propun să atragă un public numeros local, național și internațional – și care beneficiază de publicitate și promovare turistică sporite, având un efect social-economic și cultural major asupra orașului”, explică Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timișoara.

Evaluarea și selecția ofertelor culturale va fi făcută de experți independenți cu experiență de minim 5 ani în implementarea de proiecte culturale de anvergură. Membrii comisiilor sunt desemnați prin decizie de către Centrul de Proiecte, în baza criteriilor cuprinse în procedura de înscriere și selecție a specialiștilor externi independenți. Candidaturile pentru a deveni evaluator se depun și ele online, pe site-ul beta.primariatm.ro/centrul-de-proiecte/evaluatori-proiecte-apel-2-2021.

Centrul de Proiecte Timișoara urmează să lanseze în cel mai scurt timp și un al treilea apel, privind programul cultural prioritar Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, cu personalitate juridică, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Acesta finanțează proiecte în cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

Redactia START UP ZONE

Add comment