Start-Up Zone

BRASOV: FINANŢĂRI NERAMBURSABILE PENTRU PROIECTE SOCIALE

Primăria Braşov a lansat, în premieră, un program de finanţare pentru organizaţii onguvernamentale, în domeniul serviciilor sociale, acestea putând beneficia de un sprijin de până la 90% din valoarea proiectelor propuse.

Bugetul total alocat pentru proiectele sociale este de 500.000 lei. „Important este ca organizaţiile nonguvernamentale care sunt licenţiate pentru servicii sociale să vină în sprijinul comunităţii prin oferirea acestor servicii, finanţate în cuantum de până la 90% de către primărie. Priorităţile pentru acest an sunt lupta împotriva violenţei domestice, sprijinul acordat vârstnicilor şi copiilor cu dizabilităţi. Este primul an în care Primăria Braşov acordă finanţare pentru proiecte sociale, iar scopul acestui demers este ca braşovenii să poată avea acces la servicii sociale de cea mai înaltă calitate”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Finanţările nerambursabile se acordă în 4 domenii: servicii sociale de asistenţă de specialitate, îngrijire, găzduire şi sprijin material pentru victimele violenţei în familie (copii, femei şi vârstnici); asistenţă de specialitate, îngrijire, recuperare şi reabilitare, găzduire şi sprijin material pentru vârstnicii aflaţi în situaţie de risc social (fără suport material şi familial, cu venituri mici şi cu susţinători legali fără posibilităţi materiale, bolnavi şi capacitate redusă de realizare a unor activităţi de auto-gospodărire, fără adăpost etc); creşterea accesului la servicii sociale şi de recuperare de specialitate pentru copiii cu dizabilităţi sau cu întârzieri în dezvoltare; organizarea de campanii de conştientizare şi informare a comunităţii locale, privind nevoile categoriile vulnerabile, în vederea unei mai bune includeri a acestora în comunitate. AGERPRES

SURSA: administratie.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment