Start-Up Zone

Indemnizațiile de la stat pentru a depăși problemele economice create de pandemie

Conform unui proiect de Ordonanță de Urgență aflat joi pe ordinea de zi a Guvernului, mai multe categorii de angajați vor beneficia anul acesta de indemnizații de la stat pentru a depăși problemele economice provocate de pandemia de coronavirus, mulți dintre aceștia fiind afectați dramatic în ceea ce privește activitatea profesională din multe sectoare economice.

Proiectul legislativ despre care vorbim stabilește ca, și după 30 iunie 2021, anumite categorii de angajați vor putea primească de la stat indemnizația de 41,5% din câştigul salarial mediu brut.

Pe 30 iunie ar urma sa expire termenul prevăzut pentru acest ajutor, iar autoritățile se pregătesc să îl prelungească, ținând cont de faptul că, în continuare, sunt valabile o serie de restricții care limitează activitatea profesională în multe domenii, iar companiile și angajații respectivi au de suferit din punct de vedere financiar.

Persoanele vizate de această măsură sunt artiștii, oamenii care sunt remunerați în baza drepturilor de autor și care, pe fondul restricțiilor impuse de criza sanitară, nu au putut să își desfășoare activitatea profesională, veniturile fiindu-le diminuate în această perioada.

Sprijinul financiar de la stat se va îndrepta către aproximativ 5.500 de persoane aflate în această situație în țara noastră.

Artiștii speră că, după data de 1 iunie, anunțată de autorități ca fiind primul pas spre normalitate, spre renunțarea la restricții, să îți poată relua activitatea în mod normal, pentru a-și câștiga din nou venituri proprii.

Diana Spătaru

Add comment