Start-Up Zone

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Măsurile de sprijin anunțate de Guvern vor continua, chiar dacă nu există întreaga finanțare asigurată pentru acestea

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că măsurile de sprijin anunțate de Guvern vor continua, chiar dacă nu există întreaga finanțare asigurată pentru acestea. Acesta recunoaște că programele sunt pornite fără finanțare și că mediul antreprenorial românesc suferă din această perspectivă.

A fost o greșeală, trebuie să recunoaștem, a statului român să inițieze măsuri fără să aibă bani să le finanțeze

-a declarat Claudiu Năsui la TVR

Întrebat dacă va continua sprijinul companiilor, Năsui a declarat că urmează să fie sprijinte companiile. ”Este un sprijin care continuă, este un lucru care a fost făcut pe niște baze pe care a trebuit să le reparăm din mers, dar facem lucrul acesta în continuare, astfel încât toate întreprinderile care au fost forțate să fie închise (…) toată lumea să fie remunerată”, a declarat Năsui.

Vă anunț și vă spun că inteționăm să o relansăm: Microgranturi – 2.000 de euro, sume mici, dar care contează. O să o reluăm pentru că ea s-a epuizat”, a mai declarat ministrul, precizând că momentul lansării ”rămâne de văzut”, în funcție de momentul în care se identifică sursa de finanțare. În ceea ce privește Măsura 2, aceasta continuă și se va ajunge la finanțarea celei mai mari părți a cererilor.

A fost o greșeală, trebuie să recunoaștem, a statului român să inițieze măsuri fără să aibă bani să le finanțeze (…) Nu face niciun bine nimănui să promiți bani pe care să nu-i dai. Acesta este un lucru care cât sunt eu ministru nu se va întâmpla. Facem măsuri numai în măsura în care le avem bugetate

– a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că într-o lună au putea demara apelul pentru măsura de sprijinire a activităților HoReCa, chiar dacă, probabil, va fi demarat fără un buget disponibil.

Lipsa unui buget clar stabilit pentru Măsura a 2a a condus la situația tensionată de la Măsura a 2a și Măsura a 3a, precum și la nemulțumirea întregului mediu antreprenorial românesc. Ministrul Economiei ar trebui să fie mai atent cu alocarea unor bugete de sine stătătoare pentru măsurile economice propuse, astfel încât firmele să primească finanțare la scurt timp după ce aplică.

Diana Spătaru

Add comment