Start-Up Zone

Marcel Ciolacu, Preşedintele PSD, susține că senatorii și deputații partidului vor intra în grevă parlamentară dacă prezentarea PNRR nu va intra pe pe ordinea de zi la ședința comună a Parlamentului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, pe pagina sa de socializare, că senatorii și deputații partidului vor intra în grevă parlamentară, dacă prezentarea PNRR nu va intra pe pe ordinea de zi la ședința comună a Parlamentului.

Birourile permanente reunite au hotărât convocarea plenului Camerelor reunite pentru ziua de mâine, la ora 13,00. Pe ordinea de zi vor fi doar două puncte: prezentarea Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (PNRR) cu intervenţii din partea grupurilor parlamentare, pe baza reprezentării în Parlament

– a declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

El a precizat că premierul “va avea la dispoziţie 60 de minute pentru prezentarea PNRR, iar fiecare grup parlamentar va avea un timp pentru a-şi exprima punctul de vedere în limita unui timp stabilit în funcţie de numărul de parlamentari, aşa cum e cutuma parlamentară”.
Liderul liberal a mai precizat că pe ordinea de zi a şedinţei plenului reunit de miercuri se află și ratificarea Tratatului EURATOM.

Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa cum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine, în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară

– a scris Marcel Ciolacu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că “românii trebuie să afle adevărul” cu privire la subiecte precum “îngheţarea” pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor.

De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani? Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi… zero lei pentru irigaţii!

– mai scrie liderul PSD.

Diana Spătaru

Add comment