Start-Up Zone

Angajatorii de top din România: Microsoft, Continental, Oracle, Amazon şi IBM sunt companiile la care şi-ar dori să lucreze cei mai mulţi candidaţi

Microsoft, Continental, Oracle, Amazon şi IBM sunt companiile la care şi-ar dori să lucreze cei mai mulţi candidaţi, reiese din sondajul top 100 cei mai doriţi angajatori, făcut de Catalyst Solutions pe un eşantion format din peste 14.000 de respondenţi.

Suntem încântați să fim recunoscuți ca cel mai dorit angajator din România. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că viziunea noastră și cultura de a pune oamenii pe primul loc au un impact pozitiv uimitor. Odată cu situația pandemică, am pus și mai mult accent pe angajații noștri, venind cu un răspuns rapid la situația globală, concentrându-ne asupra culturii organizaționale și menținerii stării de bine a angajaților, adaptându-ne la mediul de lucru remote într-un ritm accelerat. Starea de bine a angajaților noștri a fost și continuă să fie unul dintre cele mai importante aspecte pe care le urmărim. De asemenea, realizăm zilnic cât de important este acest lucru pentru sănătatea noastră mentală, fiind fundamentul unei culturi organizaționale puternice, orientate către angajați. Vom continua să investim în angajații noștri, să promovăm sentimentul de apartenență și să acordăm spațiul necesar pentru a crește împreună. Eforturile noastre nu se opresc aici, dorindu-ne să putem asigura cele mai bune experiențe angajaților noștri, cu multă grijă și atenți

– a spus Mădălina Stoian, HR Manager la Microsoft.

Clasamentul a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 14.000 de respondenţi, întrebați care sunt primii cinci angajatori din România pentru care și-ar dori să lucreze. 30% dintre angajatorii din top 100 sunt companii de tehnologie, în timp ce 15% sunt companii care activează în automotive.

Sondajul a fost efectuat în funcție de:

– măsura în care compania recunoaşte performanţa salariaţilor;
– dacă oferă pachet salarial atractiv;
– dacă oferă atmosferă de lucru prietenoasă;
– dacă şefii încurajează şi susţin dezvoltarea salariaţilor

Un criteriu important în nominalizarea companiilor din top este măsura în care oferă salariaţilor opţiunea să lucreze de acasă.

Cei mai mulţi respondenţi şi-ar dori să lucreze în IT.

Cei mai mulţi studenţi participanţi la sondaj urmăresc activitatea angajatorilor preferaţi pe LinkedIn, Facebook, Instagram, în această succesiune. 

Majoritatea candidaţilor cu experienţă, care au răspuns la sondajul Catalyst, preferă LinkedIn ca să afle noutăţi despre angajatorii preferaţi, urmat într-o proporţie mult mai mică de Facebook şi Youtube, reiese din sondajul remis Economica.net.

Diana Spătaru

Add comment