Start-Up Zone

K-Startup Grand Challenge invită startup-uri din întreaga Europa, inclusiv România să participe pentru a se lansa pe piața din Asia

K-Startup Grand Challenge, Programul de accelerare inițiat de guvernul din Coreea de Sud, a deschis sesiunea de înscrieri pentru ediția din 2021 și invită startup-uri din întreaga Europa, inclusiv România să participe pentru a se lansa pe piața din Asia.

Trei startup-uri cu fondatori români au trecut până acum prin acceleratorul din Coreea de Sud și au reușit să atragă clienți din zonă, la fel și o serie de noi investiții substanțiale de la fonduri de investiții internaționale.

În 2020, startup-ul Digitail, care dezvoltă soluții pentru cabinetele veterinare, fondat de o echipă de tineri români și dezvoltat în Barcelona, a fost acceptat în acceleratorul pus la dispoziție de guvernul Coreei de Sud, K-Startup Grand Challenge. La mijlocul lunii martie a acestui an, Digitail a primit 2,5 milioane de dolari investiție din partea byFounders și Gradient Ventures, fondul de AI al Google.

În 2019, românii de la TPS Engage au trecut prin acest accelerator și au reușit să atragă clienți din zonă, la fel ca și Eyeware, un startup cofondat în Elveția de românul Șerban Mogoș.

TPS Engage este un startup românesc care oferă o platformă digitală conectată la mii de ecrane digitale din întreaga lume unde companii de orice nivel sau persoane obișnuite pot achiziționa spațiu publicitar pe panourile stradale sau din clădiri pentru câteva ore sau 30 de zile.

Diana Spătaru

Add comment