Start-Up Zone

Clienții comerciali și clienții din sectorul public din UE vor putea să proceseze și să-și stocheze toate datele pe teritoriul Uniunii Europene din 2022

Clienții comerciali și clienții din sectorul public din UE vor putea să proceseze și să-și stocheze toate datele pe teritoriul Uniunii Europene, conform noului angajament Microsoft față de Uniunea Europeană.

Aceasta reprezintă o demonstrație a angajamentelor existente ale companiei în ceea ce privește stocarea datelor. Implementarea acestor măsuri este în desfășurare, iar toate acțiunile necesare vor fi finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Practic, aceste date nu vor mai fi transferate în afara UE, iar acest angajament se va aplica tuturor serviciilor esențiale Microsoft cloud – Azure, Microsoft 365 și Dynamics 365.

Implementarea acestor măsuri este în desfășurare, iar toate acțiunile necesare vor fi finalizate până la sfârșitul anului viitor. Acest plan a fost denumit “EU Data Boundary for the Microsoft Cloud” (“Granița digitală UE pentru Microsoft Cloud”).
Compania a început lucrările de proiectare, astfel încât să poată stoca și prelucra fără a părăsi teritoriul digital al UE toate datele cu caracter personal ale clienților comerciali și din sectorul public, dacă aceștia doresc asta, prin intermediul serviciilor sale cloud.

Acest plan include orice date cu caracter personal din datele de diagnostic și datele generate de servicii, și date personale pe care compania le utilizează pentru a oferi asistență tehnică. În plus, compania va extinde posibilitățile de control autonom, precum Lockbox și procesul de criptare a datelor gestionat de client, la nivelul tuturor serviciilor Microsoft cloud.

Mai exact, compania va integra aceste soluții, din cadrul proiectului “Granița digitală a UE”, cu serviciile sale cloud esențiale pentru a îmbunătăți ofertele sale actuale, iar în această toamnă va organiza “EU Cloud Customer Summit”, pentru a oferi mai multe informații despre acest proiect.

Diana Spătaru

Add comment