Start-Up Zone

Antreprenori de succes oferă sfaturi și îndurmare unor tineri antreprenori aspiranți, la concursul Tinerii în Arenă: Succesul nu vine peste noapte

Antreprenori experimentați au oferit sfaturi și îndurmare unor tineri antreprenori aspiranți, la concursul Tinerii în Arenă organizat de Fundația Romanian Business Leaders.

Câteva dintre mesajele transmise au fost că „România are nevoie de antreprenori, faptul că sunt mult mai multe oportunități în România de a te apuca de business decât în alte piețe mature, că tinerii au nevoie să treacă la acțiune cu ideile lor și faptul că este nevoie de răbdare fiindcă succesul nu vine peste noapte” – a menționat fundația, într-un comunicat transmis miercuri StartupCafe.ro.

Principalele sfaturi oferite de personalități precum Dragoș Petrescu, fondator al Grupului City Grill; Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines; Felix Pătrășcanu, fondator FanCourier sunt:

  1. ”Unul dintre cele mai importante lucruri în viață este este curiozitatea și deschiderea spre învățare. Totodată, este important să fii atent la detalii” – a declarat Dragoș Petrescu, fondator al Grupului City Grill, cel mai mare lanț românesc de restaurante.
  2. ”Antreprenoriatul nu este despre bani, este despre un “de ce”: de ce fac ceva și este acel ceva făcut cu plăcere. Banii sunt doar o consecință a acestui lucru.” – a afirmat Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines.
  3. ”Omoară ideile slabe,  implementeaz-o pe cea pre-testată, care a sucit mințile” –  i-a îndemnat pe participanți Cristian Onețiu, fondator Scale-up 1000 și Business Mentors.
  4. ”Democrația este baza antreprenoriatului iar noi avem 30 de ani de business în România și este foarte puțin. Sunt multe oportunități care îi așteaptă pe tineri” – a susținut Felix Pătrășcanu, fondator FanCourier.
  5. ”Contactul cu clienții este cel mai important lucru. Eu în afacerile mele am încercat să cresc punând clienții în mijlocul businessului.” – a declarat Bogdan Micu, investitor și om de afaceri în domeniul energiei verde.
  6. ”Antreprenoriatul nu e un loc de joacă, dar e un proces unde antreprenorii își croiesc o echipă din idee fac un produs care să aibă succes” – a afirmat Camelia Șucu, fondatoarea ClassIN.

Diana Spătaru

Add comment