Start-Up Zone

Banca Națională a României (BNR) va plăti peste 7,3 milioane de lei pentru modernizare

​​Banca Națională a României (BNR) va plăti peste 7,3 milioane de lei pentru “modernizarea și îndreptarea neconformităților existente în prezent la nivelul grupurilor sanitare din imobilul Băncii Naționale a României din str. Doamnei nr. 8”, potrivit unui anunț de atribuire publicat săptămâna trecută în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Contractul vizează și refacerea instalației electrice existente, nemodernizată în ultimii 30 de ani.

  • “Spațiile a căror amenajare face obiectul prezentului caiet de sarcini au funcțiunea de grupuri sanitare și, într-o foarte mică măsură, dușuri/vestiare/. Spațiile au suprafețe utile variabile și sunt distribuite pe întreaga înălțime a imobilului (subsol 1, demisol, parter, mezanin, E1-5, mansardă). (..) Finisajele existente ale spațiilor sunt parțial deteriorate și se află într-un stadiu semnificativ de uzură. (..) Instalațiile sanitare se află într-o stare semnificativă de uzură. (..) În prezent, sistemul de ventilație al grupurilor sanitare existente este nefuncțional”, se arată în caietul de sarcini al licitației BNR.

Ce se va schimba:

Potrivit caietului de sarcini, “proiectul de modernizare a grupurilor sanitare va antrena o adaptare interioară a spațiilor la cerințele funcționale actuale, fără ca soluția proiectată să aducă modificări structurii de rezistență a construcției și/sau aspectului arhitectural general al imobilului. (..) Noile finisaje se vor realiza din materiale dintr-o clasă de calitate superioară (..). Pardoselile vor fi executate din plăci de granit compozit. pereții vor fi prevăzuți cu placaje din granit/marmurp tip compozit. (..)

Grupurile sanitare vor fi complet echipate cu obiecte sanitare și acceosirii de calitatea I dintre care enumerăm următoarele repere: vas WC cu rezervor, lavoar (încadrat în blat – inclusiv blatul), oglindă, baterii de alimentare de tip monocomandă etc. Se va avea în vedere echiparea grupurilor sanitare cu obiecte oferite de producători consacrați.”.

În cadrul licitației, BNR a primit 7 oferte. 
Banca Națională a desemnat câștigătoare oferta făcută de asocierea următoarelor firme:
– Alcons Engineering (ofertant leader)
– SC Pro Arhidesign SRL (ofertant)
– G&T Instal 2002 SRL (subcontractant 27,95%)
– AES Solution Systems (subcontractant 4,03%)

Valoarea estimată inițial a contractului a fost de peste 7,7 milioane de lei (fără TVA). În final contractul a fost atribuit la valoarea de peste 7,3 milioane de lei (fără TVA).

Diana Spătaru

Add comment