Start-Up Zone

Activitățile de construcții, comerț și industria prelucrătoare se pot afla în creștere până la jumătatea verii

Potrivit estimărilor din luna aprilie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creșterea volumului producţiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimează un avans moderat al numărului de salariaţi, iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +20%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată, iar angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +29%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural -6%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi. Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +3%).

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei. Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra creștere accentuată, în timp ce, pentru activitatea de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte se va înregistra scădere. Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, iar pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni.

Diana Spătaru

Add comment