Start-Up Zone

5690 de firme au fost plătite până acum la Măsura a 2a. Chiar Dacă banii au fost sustrași de la Măsura a 3a, plățile încă întârzie

Vineri, 16 aprilie 2021, în lista de la Ministerul Economiei figurează 5.690 de aplicanți plătiți la Măsura 2. Suma totală plătită până acum se ridică la 5,2 miliarde de lei.  

1690 de firme au primit ajutoare de stat din Măsura 2 – Granturi de Capital de Lucru de câte 2.000-150.000 de euro, săptămâna trecută, conform listei oficiale cu aplicanții.

Vinerea trecută erau 4.000 de firme plătite, ceea ce înseamnă că în ultima săptămână au mai fost plătiți 1.690 de beneficiari. Cu toate acestea, plățile pentru Măsura 2 Capital de Lucru sunt realizate destul de greu, chiar dacă acum lipsa banilor nu mai este o problemă. După ce banii pentru firmele care au aplicat pentru Capital de Lucru au fost sustrași de la Măsura a 3a Granturi pentru Investiții, plățile încă sunt realizate într-o manieră înceată, iar Măsura a 2a este procesată cu întârzieri.

Firmele care au aplicat la Măsura a 2a sunt cele mai afectate de criza COVID-19, iar acestea trebuie să primească fondurile pentru reluarea activității, precum și achitarea datoriilor curente și restante în cel mai scurt timp posibil, pentru ca acestea să supraviețuiască pandemiei.

Diana Spătaru

Add comment