Start-Up Zone

Potentialii castigatori ai Masurii 3 – Investitii cer comunicarea rezultatelor agentiilor teritoriale

In urma refuzului Ministerului Economiei si Agentiilor teritoriale (AIMMAIPE) de a evalua cererile de finantare si a transmite raspunsul (admitere/respingere/clarificari) catre antreprenorii care au aplicat in cadrul Masurii 3 – GRANTURI PENTRU INVESTITII, mai multi antreprenori au trimis catre agentiile teritoriale din subordinea Ministerului Economiei adrese, prin care solicita comunicarea raspunsului, la cererile de finantare depuse in perioada apelului de proiecte.

Situatia este foarte urgenta, deoarece contractele de finantare trebuie semnate pana la 30 iunie 2021, in caz contrar, bugetul masurii 3 (550 milioane de euro), ce provine din fonduri europene, va fi pierdut de catre Romania.

Avocatul Simon Marian, unul dintre avocatii care ii va reprezenta pe antreprenori in procesul cu Ministerul Economiei, ne-a explicat ca primul pas este ca antreprenorii care au aplicat sa transmita catre agentiile teritoriale la care au fost repartizati, o solicitare prin care sa li se comunice rezultatul evaluarii, ce va imbraca forma unei contestatii ce se va intemeia pe baza procedurii Masurii 3 – Granturi pentru investitii. Ulterior, daca Ministerul Economiei si agentiile teritoriale vor refuza sa faca evaluarile si sa emita deciziile de admitere/respingere, se va continua cu actiuni in instanta.
Primul pas insa, este transmiterea unei adrese/solicitari agentiilor teritoriale.

Daca antreprenorii raman pasivi si nu fac nimic, au mari sanse sa fie ignorati de Ministerul Economiei si sa nu mai primeasca fondurile la care au tot dreptul.

Redactia agentiei de presa START-up Zone, va pune la dispozitie, in mod gratuit, un model de solicitare de evaluare ce trebuie adresata agentiei teritoriale de care apartine firma antreprenorului, prin care solicitati agentiei teritoriale comunicarea raspunsului la cererea de finantare pe care ati depus-o si eventual emiterea deciziei de admitere la finantare.

Catre: ___________________________

Referitor la cererea de finantare cu nr. RUE:___________

Subscrisa SC …………….. SRL cu sediul in ……………., Nr. Registrul Comerțului: ………………. , CUI:

avand in vedere termenul pana la care trebuie semnate contractele de finantare (30 iunie 2021) si tinand cont ca pana in momentul de fata nu s-au efectuat demersurile necesare, privind verificarea si selectarea beneficiarilor de catre AIMMAIPE, subscrisa neprimind niciun raspuns in urma cererii de finantare pe care a depus-o, formulam prezenta

CONTESTATIE

Prin care solicitam (i) efectuarea verificarilor privind indeplinirea conditiilor legale ale cererii de finantare nr. RUE ______ si comunicarea;
(ii) comunicarea, conform procedurii, a contractului de finantare in vederea semnarii.

In fapt

In urma depunerii cererii de finantare in aplicatia electronica granturi.imm.gov.ro, ce a primit nr. RUE __________, nici pana in acest moment nu am primit un raspuns vizand admiterea sau respingere  acesteia, ori solicitarea de clarificari din partea AIMMAIPE _________________

Potrivit art. 6.7. alin. (2) din procedura de implementare aprobata prin Ordinul nr. 3396/2020 emis de ministrul economiei, energiei si mediului de afaceri (”Procedura de implementare”), contractele de finantare trebuie semnate pana in data de 30 iunie 2021. In aceste conditii se impune indeplinirea cu celeritate a obligatiilor de verificare si selectare a beneficiarilor potrivit art. 6 din Procedura de implementare astfel incat sa fie posibila semnarea contracctelor de finantare in timp util.

Neindeplinirea in timp util (astfel incat sa fie posibila semnarea contractului de finantare) a obligatiilor de verificare a cererii de finantare si emiterea deciziei de admitere sau de respingere a plamului de investitii echivaleaza cu un refuz nejustificat din partea entitatii responsabile, incalcand astfel art. 6.1. alin. 1 din Procedura de implementare din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin OUG nr. 130 din 31 iulie.

In drept

Potrivit art. 6.4. din Procedura de implementare ”Contestația se poate formula în orice etapă de implementare (verificare, semnare contract de finanțare, depunere decont, certificare cheltuieli, efectuare plăți, monitorizare, raportare) cu respectarea prevederilor de la art. 6.5.”.

Subscrisa                                                                                                      data:
_______
Administrator,
_________

Adresa poate fi semnata olograf sau electronic si trimisa catre agentia teritoriala de care apartineti. De altfel, recomandam sa le cereti si un numar de inregistrare pentru adresa.

Aici gasiti lista cu castigatorii potentiali ai Masurii 3 – granturi pentru investitii si agentia careia ati fost repartizati. http://www.imm.gov.ro/ro/2021/02/02/lista-aplicantilor-inscrisi-in-cadrul-masurii-3-granturi-pentru-investitii-acordate-imm-urilor/

Adresele de mail ale agentiilor teritoriale, le gasiti aici: http://www.imm.gov.ro/descarcare_fisiere/includes/download.php?id=WK7AXWRy_DnEMKcGKNT9dBn2VkuJGX4fXzcDcfNJBT4,

Daca aveti nelamuriri suplimentare, puteti sa discutati cu firma de consultanta care v-a depus aplicatia. Daca nu aveti o firma de consultanta cu care ati colaborat, sau firma de consultanta refuza sa va ajute in acest demers, ne puteti contacta si va recomandam noi o alta firma de consultanta, ce se implica activ in probleme clientilor si se lupta pentru acestia.

startupzone

2 comments

  • Buna ziua, reprezint un grup de clienti interesati de procesul colectiv pentru masura 3, ma intereseaza costurile firmei de avocatura

    • Buna ziua,
      Depinde de cat clienti este vorba. Daca spuneti ca este vorba despre un proces colectiv, intelegem ca sunt mai multi. Va putem pune in legatura, daca doriti.