Start-Up Zone

Cum sunt ajutate Start-Up-urile în ultimii 2 ani în țări precum UK, Germania sau Canada

Fondurile nerambursabile și subvențiile pentru Start-Up-uri sunt stimulente pentru mediul antreprenorial în orice țară. Start-up-urile ajută la crearea unor noi locuri de muncă și încurajează creșterea economică. În țările dezvoltate precum Canada sau UK există oportunități majore de finanțare care ajută antreprenorii să își concretizeze propria afacere. În țări precum SUA, majoritatea ajutoarelor de stat iau forma unor subvenții.

Prin analiza unor date de pe site-urile oficiale ale instituțiilor de stat din țări precum UK, Germania, SUA, Polonia, Israel sau Canada, posibilitățile înființării unor Start-up-uri sunt următoarele:

În UK, Seed Enterprise Investment Scheme (SEIS) ajută start-up-urile cu maximum 150.000 GBP, inclusiv ajutorul de stat acordat în cei trei ani care urmează până la data investiției. Banii trebuie cheltuiți în termen de trei ani de la emiterea acțiunilor. În cadrul schemei de ajutor de stat, se pot obține mai multe fonduri pe baza unor criterii precum investiția minimă sau domeniul de activitate al societății.

În Germania, Granturile în numerar GRW, un program major de investiții angajat în crearea de locuri de muncă și promovarea dezvoltării economice regionale (Start-Up), oferă fonduri întreprinderilor din industria prelucrătoare și de servicii pentru a acoperi o proporție din costuri în faza de înființare, stabilită în funcție de zona geografică în care este solicitată finanțarea.

Germany Trade and Invest

În SUA, programe precum SBIR oferă o subvenție în 3 faze.
• SBIR examinează fezabilitatea comercială a cercetării / cercetării și dezvoltării propuse și determină calitatea performanței organizației. Subvenția pentru faza 1 este oferită pe parcursul a 6 luni și nu depășește de obicei 150.000 USD.
• Finanțarea fazei 2 depinde de rezultatele din faza 1 și de meritul tehnic și potențialul comercial al proiectului propus în faza 2. Grantul este acordat în 2 ani și nu depășește de obicei 1.000.000 USD.
• Faza 3 nu este finanțată de programul SBIR. Acesta este finanțat de o agenție federală și este realizat pentru a executa obiective de comercializare după cercetările din fazele anterioare.

În Polonia, se pot obține ajutoare de stat prin intermediul Platformei pentru Idei Noi din cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Poloniei de Est. Printre criteriile de eligibilitate se numără vârsta mai mică de 35 de ani, idei de afaceri inovatoare și înființarea unei afaceri în estul Poloniei în regiunile: lubelskie, podkarpackie, podlaskie, świętokrzyskie, warmińsko – mazurskie. Participarea la un proiect oferă acces la infrastructură (de ex. Stația de lucru), mentorat, coaching și alte servicii necesare dezvoltării unei noi idei de afaceri.

Mai mult, Start-up-urile pot solicita sprijin pentru proiecte care răspund nevoilor partenerilor industriali polonezi ca parte a programului Premiului Polonia, care constă în

  • Fonduri de tranziție lină + fonduri de dezvoltare și achiziție de parteneri: până la 50 000 PLN
  • Accelerare adecvată, împreună cu un partener de investiții corporativ: până la 250 000 PLN
  • Pentru noile companii comerciale – asistență din programele operaționale regionale: până la 4000 PLN
  • Sprijin pentru proiecte de cercetare și dezvoltare de la Centrul Național pentru Cercetare și Dezvoltare: de la 1 000 000 PLN.

În Israel, există diferite tipuri de fonduri disponibile pentru companiile nou-înființate de tip Start-up. Astfel, în ceea ce privește domeniile precum Software sau Agricultură, ajutoarele valorează în în jur de $344,000 pentru primii 2 ani de funcționare pentru afaceri noi înființate (Technological Incubator Program).

În Canada, Programul de asistență în cercetarea industrială IRAP oferă Start-up-urilor finanțări cuprinse între 50.000 și 500.000 USD. Întreprinderile mai mari tind să obțină mai multe finanțări, cu toate acestea, multe întreprinderi mici sunt eligibile pentru sume mai mici. IRAP sprijină dezvoltarea și comercializarea produselor, serviciilor sau proceselor bazate pe tehnologie în Canada. Tehnologia poate fi nouă sau îmbunătățită, oferind unei game mai largi de solicitanți șansa de a primi fonduri de subvenționare.

Redactia

Add comment