Start-Up Zone

Facebook: Noi opțiuni pentru a limita interacțiunile nedorite. Care sunt acestea

Utilizatorii rețelei Facebook pot introduce, de miercuri, o serie de modificări în rețeaua socială pentru ca acestea să limiteze interacțiunile care nu le plac.

Noul instrument pentru moderarea comentariilor permite utilizatorilor să controleze mai ușor ceea ce se distribuie în News Feed, spune Facebook, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro. De asemenea, se extinde funcția „De ce văd asta?” la postările sugerate în News Feed și se detaliază alte funcții de control lansate recent, inclusiv „Cele mai recente” și „Favorite”.

Opțiunile introduc un control mai ridicat asupra postărilor pe care utilizatorii le distribuie. Astfel, utilizatorii pot controla audiența care poate să comenteze la o anumită postare publică, alegând dintr-un meniu cu opțiuni precum „Oricine poate vedea postarea” sau „Doar persoanele și Paginile pe care le etichetezi”.

Prin ajustarea audienței care poate să adauge comentarii, utilizatorii pot controla mai bine cum doresc să înceapă conversațiile din jurul postărilor publice ale acestora și să limiteze interacțiunile nedorite. În acest fel, o persoană publică, creator de conținut sau brand, poate să aleagă să limiteze audiența care poate să comenteze la postările publice, pentru a păstra siguranța rețelei.

Opțiunile introduc un control mai ridicat asupra postărilor pe care utilizatorii le văd. În acest fel este lansată secțiunea  Favorite, un nou instrument prin care utilizatorii pot să controleze și să prioritizeze postările prietenilor și Paginilor în News Feed. Aceștia pot selecta până la 30 de prieteni și Pagini pentru a-i include în Favorite, iar postările lor vor fi poziționate mai sus în News Feed și pot fi vizualizate, de asemenea, ca un filtru separat.

Bara filtrului pentru Flux oferă acces și la opțiunea Cele mai recente, simplificând trecerea de la ordonarea postărilor din News Feed pe bază de algoritmi la un flux în ordine cronologică, în care cele mai recente postări apar primele. Printre opțiuni există instrumente precum Snooze (prin care un utilizator poate să ascundă temporar postările pentru o persoană, o Pagină sau un grup și posibilitatea de a dezactiva reclamele politice.

Opțiunile oferă mai multe detalii în privința conținutului pe care rețeaua îl recomandă în News Feed, prin extinderea secțiunii „De ce văd asta?”. Acest lucru înseamnă că un utilizator va putea să selecteze postări de la prietenii, Paginile și grupurile pe care le urmărește, precum și postările pe care Facebook i le sugerează, precum să afle mai multe despre motivele pentru care acestea îți apar în News Feed.

Diana Spătaru

Add comment