Start-Up Zone

Ministerul Economiei: Se poate introduce un întreg stoc de marfă odată. Situația a fost rezolvată după numeroase plângeri

Ministerul Economiei anunță oficial că se poate introduce un întreg stoc de marfă odată, dacă este cazul, fără a lua fiecare articol în parte, în situația unui număr mare de cheltuieli în facturile încărcate pentru Măsura 1 Microgranturi și Măsura 2 Capital de Lucru. Soluția a venit după ce o serie de consultanți și beneficiari ai ajutoarelor de stat de la Măsura 1 și Măsura 2 s-au plâns că sunt nevoiți să introducă mii de linii de cheltuieli în modulul de raportare din portalul electronic de granturi, nicidecum de la început.

„Pentru beneficiarii care au un număr mare de cheltuieli în facturile încărcate, în modulul de raportări în cadrul Măsurii 1-<<Microgranturi acordate IMM-urilor>> sau în cadrul Măsurii 2- <<Granturi pentru capital de lucru>> este permisă cumularea tuturor cheltuielilor într-o categorie sau mai multe, după următorul exemplu: o factură cu 300 de poziții cu stoc de marfă poate fi introdusă la rubrica cheltuieli <<stoc de marfă, nr. de bucăți 1 și valorile aferente întregului stoc de marfă>> fără a fi necesară completarea în câmpuri separate a tuturor celor 300 de articole” – a comunicat Ministerul Economiei, într-un răspuns la solicitarea unui consultant, Cristian Lungu.

Situația a fost rezolvată după numeroase plângeri, nicidecum de la început, cum trebuia să se întâmple. Măsurile au fost prost implementate la Microgranturi și Capital de Lucru, urmărindu-se amânarea excesivă a plăților. Piedicile birocratice sunt un motiv pentru a ascunde evitarea plăților de către Ministerul Economiei la Granturile pentru Capital de Lucru și aparenta suspendare a Granturilor pentru Investiții.

La Măsura 2 au fost plătiți 3.068 de beneficiari, iar la Măsura 1 , un număr de 17.193 de beneficiari, conform datelor de la finalul săptămânii trecute. Mai bine de 16.000 de firme admise la finanțare nu și-au primit însă banii de la stat în cele două măsuri de ajutoare.

Diana Spătaru

Add comment