Start-Up Zone

Programele IMM Invest, IMM Factor și Subprogramul IMM Agro Invest vor fi valabile și în 2021

Un comunicat transmis de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM arată că Guvernul a aprobat miercuri continuarea programelor IMM INVEST ROMANIA, IMM FACTOR și a subprogramului AGRO IMMINVEST, cu alocarea plafoanelor de garantare pe fiecare program.

„In paralel cu derularea procesului legislativ, inițiat de către Ministerul Finanțelor si cu aprobarea acestuia, FNGCIMM a început procedura de alocare a plafoanelor de garantare ce vor fi distribuite in cel mai scurt timp finanțatorilor. Sunt în măsura să vă transmit că plafonul de 15 miliarde lei, de care dispune IMM INVEST, din care 1 miliard de lei este rezervat subprogramului AGRO IMM INVEST, este deja suprasubscris de către finanțatori, iar acesta este un semnal extrem de bun pentru economie. Avem toate motivele sa fim încrezători că sistemul bancar va continua finanțarea companiilor și susținerea mediului de afaceri. Vreau sa-i asigur pe antreprenori si pe finanțatorii programului ca vom operationaliza în cel mai scurt timp noile facilități. Aveți angajamentul meu si al echipei FNGCIMM ,ca vom depune toate eforturile pentru ca plafoanele alocate de către Guvernul României sa fie puse la dispoziția finanțatorilor in cel mai scurt termen posibil si consumate integral înainte de sfârsitul anului 2021”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Prin modificările aduse in ședința de miercuri, Guvernul lansează in 2021 noi variante ale IMM Invest si IMM Factor, prin care se estimează că vor fi susținuți și alți 60.000 de întreprinzători, care se vor alătura celor peste 25.600, susținuți in etapa 2020, doar prin Programul IMM Invest. Modificările aduse IMM INVEST, prin aprobarea Ordonanței de Urgenta pentru modificarea și completarea OUG nr. 110/2017, vizează aprobarea plafonului total de garantare pentru anul 2021 si a bugetului necesar pentru continuarea schemei de ajutor de stat asociate programului, extinderea categoriilor de beneficiari, prelungirea valabilității schemei de ajutor de stat si includerea producătorilor de vinuri și bere in categoria domeniilor eligibile.

Diana Spătaru

Add comment