Start-Up Zone

Fondurile europene pentru afaceri neagricole la sate vor fi disponibile fără sectorul pensiunilor, agropensiunilor și al hotelurilor

Ideile de afaceri care implică pensiuni, agropensiuni și hoteluri urmează să fie scoase de la finanțare, conform celor mai recente discuții din cadrul Grupului de lucru pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2021-2027. Fondurile europene pentru afaceri neagricole la sate vor fi disponibile, însă fără cele care au la bază pensiuni, agropensiuni sau hoteluri.

Surse participante la grupul de lucru PNDR au detaliat, pentru publicația StartupCafe.ro, cum vor arăta principalele linii de finanțare pentru afaceri agricole și neagricole în mediul rural, care ar urma să se lanseze în semestrul al doilea al anului 2021.

Vorbim aici despre fondurile europene gestionate de Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) și de Autoritatea de management PNDR din subordinea Ministerului Agriculturii. Apelurile d eproiecte vor fi anunțate pe site-ul AFIR, când vor fi gata.

În viitorul apropiat va fi anunțat oficial dacă ideile de afaceri pentru pensiuni, agropensiuni și hoteluri chiar vor fi scoase definitiv și irevocabil de la finanțare sau dacă doar se vor atașa condiții speciale pentru acestea, având în vedere că industria hotelieră a fost una dintre cele mai afectate ramuri de criza sanitară provocată de COVID-19. Renunțarea la fonduri pentru pensiuni, agropensiuni și hoteluri ar fi un pas decisiv în dezvoltarea sectorului HoReCa în viitorul apropiat.

Diana Spătaru

Add comment