Start-Up Zone

ElectricUp 2021: 2.536 de aplicanți la data finalizării depunerilor

Perioada de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului ElectricUp s-a finalizat în data de 3 februarie 2021, iar numărul total de înscriși este de 2.536.

Electric Up este un program din ordinul MEEMA nr. 3402/28.11.2020 privind finantarea intreprinderilor mici si mijlocii si a operatorilor economici din domeniul Horeca, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica cu o putere instalata cuprinsa intre 27kWp si 100kWp necesara consumului propriu si livrarea surplusului in Sistemul energetic national si a statiilor de reincarcare de 22kW pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in.

După ce etapa de înscriere s-a închis, urmează etapa de analiză și evaluare, în conformitate cu prevederile ghidului. În această etapă vor fi solicitate, după caz, clarificări și completări aplicanților privind documentele depuse în etapa de înscriere.

Informațiile tehnice privind implementarea proiectului pentru care se solicită finanțare și modelul de fișă de prezentare pot fi descărcate de aici. De asemenea, lista cu aplicanții în cadrul programului se poate descărca de aici.

Toate informațiile cu impact în implementarea Programului ElectricUp sunt actualizate în prezent în timp util pe site-ul Ministerului Energiei.

În vederea pregătirii tehnice a proiectelor, aplicanții sunt sfătuiți să apeleze la proiectul ghidului de finanțare „ElectricUp”, pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA, privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a staţiilor de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, disponibil aici.

Diana Spătaru

Add comment