Start-Up Zone

Valabilitatea certificatului pentru test antigen rapid va fi de 48 de ore. OUG, adoptată

Guvernul a adoptat ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății.

Potrivit documentului, persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport de hârtie, care au caracteristicile fizice şi valorice prevăzute de Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare.Tichetele de masă vor putea fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, acestea urmând să fie completate la momentul distribuirii acestora.

Documentul mai prevede modificarea OUG nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19 şi propune ca certificatele digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 să poată fi utilizate pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau vindecării titularilor.

De asemenea, instituția sau instituțiile sesizate conform prevederilor alin. (4) lit. c) soluționează cererile în termen de cel mult 4 zile lucrătoare de la înștiințare, pentru certificatele de vaccinare sau de vindecare, respectiv cel mult 24 de ore pentru certificatul de testare pentru testul antigen rapid și testul de amplificare a acidului nucleic, faţă de cel mult 12 ore cum e în prezent.

Potrivit proiectului, se modifică valabilitatea certificatului pentru test antigen rapid de la 24 de ore, cât este în prezent, la 48 de ore: La articolul 1 alineatul (12), litera a) se modifică și va avea următorul cuprins ” a) certificatele de testare, 48 de ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul de amplificare a acidului nucleic”.

sursa: legestart.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment