Start-Up Zone

Oportunitate pentru Fermieri: Finanțare de 30.000 EURO prin Programul “Rabla pentru Tractoare”

Fermierii din România au o nouă oportunitate de a-și înnoi echipamentele agricole, prin intermediul unui program nou implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Programul, denumit “Rabla pentru tractoare”, are ca obiectiv principal susținerea fermierilor în achiziționarea de tractoare noi și mașini agricole autopropulsate. Prin acest program, fermierii pot obține o finanțare de până la 30.000 de euro pentru achiziționarea unui tractor nou.

Potrivit informațiilor oferite de AFM, bugetul alocat programului “Rabla pentru tractoare” în anul 2024 se ridică la 500 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 100 de milioane de euro. Obiectivul principal al acestui program este de a sprijini producătorii agricoli în procesul de înnoire a echipamentelor, promovând utilizarea unor tractoare și mașini agricole mai puțin poluante.

Cu un buget de aproximativ 100 de milioane de euro și un plafon maxim de 30.000 de euro per beneficiar, peste 3.300 de fermieri ar urma să beneficieze de această finanțare din partea AFM.

Cu toate acestea, deși bugetul a fost aprobat recent, încă nu se cunosc detalii exacte cu privire la data lansării programului și condițiile specifice pentru obținerea finanțării. Fermierii interesați sunt încurajați să urmărească comunicatele oficiale emise de AFM pentru a fi la curent cu toate detaliile și termenii de participare.

Programul “Rabla pentru tractoare” reprezintă un pas important în sprijinirea sectorului agricol din România și în promovarea practicilor sustenabile în agricultură, prin încurajarea utilizării echipamentelor moderne și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Pentru mai multe informații și actualizări cu privire la lansarea programului și condițiile de participare, fermierii sunt încurajați să urmărească comunicatele oficiale publicate de Administrația Fondului pentru Mediu.

startupzone

Add comment