Start-Up Zone

O nouă schimbare pe apelul destinat digitalizării IMMurilor: Proiectele vor putea fi depuse până la 30 iunie 2023, iar bugetul rămâne la 350 milioane euro

În urma cu puțin timp, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut o serie de precizări în ceea ce privește corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte numărul 1 – Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere, care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale, publicat cu o seară în urmă. 

Potrivit acestuia, a fost adoptat un nou ordin care prevede următoarele:

  • Se modifică perioada de depunere a proiectelor, care va fi între 15 februarie – 30 iunie 2023. Ministrul a precizat că „pentru a nu periclita procesul de depunere pentru potențialii beneficiari care nu pot finaliza raportările contabile anuale până la termenul maxim prevăzut legal de 30.05.2023 (Ordinul 4.268/15 decembrie 2022 al Ministerului Finanțelor), proiectele pot fi depuse până la finalul lunii iunie”. Ministrul a reamintit faptul că apelul este unul de tip competitiv, prin urmare singurul criteriu ce va face diferența între proiecte este calitatea acestora. 

Conform informațiilor publicate astăzi, calendarul apelului de proiecte este:

  • Depunere proiecte: 15 februarie – 30 iunie 2023;
  • Evaluare proiecte: 3 iulie – 16 august 2023;
  • Etapa I de semnare a contractelor: 15 septembrie – 15 octombrie 2023;
  • Etapa II de semnare a contractelor: 15 octombrie – 15 noiembrie 2023. 

O nouă informație este că valoarea totală a apelui rămâne 350 milioane de euro, deși în corrigendum-ul de ieri era menționată o diminuare a acesteia la 327,50 milioane euro, diferența urmând să fie alocată unei măsuri dedicate digitalizării IMMurilor din sectorul agricol. 

În urma anunțului privind reluarea valorii inițiale, ministrul a precizat că „nu înseamnă că lăsăm deoparte nevoia de sprijin a sectorului agricol, o verigă vitală în lanțul de valori al economiei românești, ci că vom identifica alte surse de finanțare pentru un apel de proiecte dedicat pe care îl urmărim”. 

Sursa: fonduri-structurale.ro

Redactia START UP ZONE

Add comment