Start-Up Zone

Ministerul Finanțelor lucrează la un program de finanțare de peste 1 miliard euro pentru susținerea producătorilor români de hrană

În cadrul conferinței „Contextul economic și legislativ pentru dezvoltarea sectorului suinelor în România”, organizată marți, 7 februarie 2023, de Carmistin și Asociația Fermierilor din România, ministerul Finanțelor a anunțat că se lucrează la un program de finanțare pentru susținerea producătorilor români de hrană.

„În prezent, lucrăm la un program de finanțare de peste 1 miliard euro vizând susținerea producătorilor români, în special partea de procesare hrană – de la procesarea cărnii de porc, la cea de pui, dar și lactate, astfel încât producătorii români să poată beneficia de costuri de producție cât mai reduse”, a declarat Adrian Câciu.

Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că statul român va continua finanțarea sectorului suinelor prin programe consolidate, suplimentare celor din fonduri europene. 

De asemenea, acesta a anunțat că actualele măsuri guvernamentale vor fi completate de noi inițiative de finanțare, adaptate mai bine nevoilor pieței interne. 

Sursa: Ministerul Finanțelor

Redactia START UP ZONE

Add comment