Start-Up Zone

Lansarea Programului Național de Împăduriri 2022-2026

Vineri, 25 noiembrie 2022, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru construirea unor Centre de colectare prin aport voluntar. În acest sens, au fost semnate 20 de contracte de finanțare pentru centre de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.

De asemenea, la finalul ceremoniei a avut loc lansarea Programului Național de Împăduriri 2022-2026, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Obiectivul investiției este realizarea de împăduriri și reîmpăduriri pe o suprafață de 56.700 ha, până în anul 2026.

„Este relevant să menționăm faptul că în România suprafețele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 29% din suprafața teritoriului, în timp ce în Europa suprafața totală acoperită de păduri este de aproximativ 39%.”, a declarat premierul.

Proprietarii (persoane fizice, persoane juridice,  întreprinderi, administrații locale, composesorate) de suprafețe pretabile pentru împădurire pot solicita sprijin din aceste fonduri.

Sumele acordate variază în funcție de zonă (șes, deal, munte) și în funcție de speciile care vor fi plantate. Spre exemplu, pentru pădurile de stejar subvenția se ridică la 19 mii de euro pentru perioada de plantare și pentru perioada de întreținere. 

Pe lângă sprijinul acordat pentru costurile de plantare, proprietarii noilor păduri vor primi o alocație anuală în valoare de 456 euro pe ha timp de 20 de ani.

Cererile de finanțare pot fi depuse aici.

Sursa: Guvernul României

Redactia START UP ZONE

Add comment