Start-Up Zone

Florin Spătaru: Investițiile destinate industriei prelucrătoare intră în linie dreaptă. Am aprobat Ghidul Solicitantului.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a aprobat Ordinul privind Ghidului Solicitantului pentru schema de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

„Intrăm în linie dreaptă cu schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. Am semnat Ordinul de aprobare a Ghidului Solicitantului pentru Schema de ajutor de stat destinată industriei prelucrătoare, în valoare de 300 de milionane de euro, iar companiile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot începe să-și pregătească documentele pentru a aplica. Industria, greu încercată în această perioadă, așteaptă acești bani, care vor putea fi utilizați pentru dezvoltarea de noi linii de producție, retehnologizare sau achiziția de echipamente care vor respecta condițiile de reducere a emisiilor de carbon”, a declarat Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ghidul detaliază toate aspectele tehnice legate de documentele și modalitatea prin care firmele interesate pot aplica pentru accesarea de fonduri de la Ministerul Economiei.

Documentul cuprinde șase anexe după cum urmează: Anexa 1 – Cerere acord de finanțare, Anexa 2 – Plan de afaceri, Anexa 2.1 – Plan de investiții, Anexa 3 – Plan creare locuri de muncă, Anexa 4 – Declarație pe propria răspundere, Anexa 5 – Grilă punctaj și Anexa 6 – Cererea de rambursare.

„Ne dorim ca întreprinderile, în număr tot mai mare, să-și extindă investițiile în România și cât mai multe companii românești din industria prelucrătoare să beneficieze de această schemă de ajutor de stat. Totodată, schema este un pas important în reducerea dependenței de import” a concluzionat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Apelul pentru schema multianuală inițiată de Ministerul Economiei, în valoare totală de 300 de milioane de euro, va fi lansat în următoarele 30 de zile. Schema de ajutor de stat se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027.

SURSA: MAT

Redactia START UP ZONE

Add comment