Start-Up Zone

Harta puterii de cumpărare în Europa în 2022: Bucureştenii o duc la fel de bine ca cei mai bogaţi spanioli şi cei mai săraci francezi

Bucureştiul este de departe cel mai dezvoltat punct de pe harta României, Capitala având o putere de cumpărare medie similară cu cea a celor mai bogaţi spanioli sau celor mai săraci francezi, potivit interpretării ZF a unei hărţi realizate de compania de cercetare de piaţă GfK.

Anul trecut, un locuitor din Bucureşti avea în medie 13.850 de euro pe an pentru cheltuială, suma fiind cu 86% peste media naţională şi cu doar 8% sub media Europei. Datele pe 2022 nu sunt încă publice.

Pe harta Europei, când vine vorba de puterea de cumpărare a locuitorilor fiecărei ţări în parte, România nu face notă discordantă în regiune. Mai exact, Polonia, Ungaria şi România sunt ţări cu o putere de cumpărare redusă, dar nu sunt cele mai sărace de pe Bătrânul Continent, cum e cazul Ucrainei, Republicii Moldova, Turciei (în majoritate), Albaniei sau altor state din Balcani, conform GfK.

Harta e colorată în nouă culori diferite, tonuri ce pornesc de la albastru închis (cea mai mică putere de cumpărare) şi merg spre roşu-vişiniu (cea mai mare). Între aceste două extreme sunt însă alte şapte stadii ale bogăţiei.

sursa: Ziarul Financiar

Redactia START UP ZONE

Add comment